Annons

Annons

Kryddig glögg-glaze

Den här underbara glazen är både kryddig och har fin sötma. Passar bra till det mesta: kött, fisk och i grönsakswoken.

Av: Fia Arosenius Foto: Carin Pålsson

Av: Fia Arosenius Foto: Carin Pålsson

Glaze

G L
ca 2 dl
Tid: 10 minuter + tid att koka

1 dl strösocker
2 dl rödvinsglögg
4 dl vatten
½ dl kalvfond G L
½ apelsin i skivor
1 msk nejlikor
3 kanelstänger

Gör så här
1. Smält sockret i en kastrull tills det börjar bli ljusbrunt. Tillsätt glögg försiktigt, det stänker. Låt koka upp.
2. Häll i vatten, fond, apelsin och kryddor. Låt koka samman tills ca 2 dl glaze återstår. Sila bort kryddorna och apelsinskivorna.

Mer smak av glögg:

Kryddiga revbensspjäll

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Snabb vardagspasta med en twist

Blanda Morbergs hot shots med glögg

Glöggkokt rödkål

Spännande tryffel med smak av glögg

Fräsch dessert med glöggmarinerade bär

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar