Annons

Annons

Krispiga fiskbiffar

Polenta blandat med frön ger både god smak och fin yta till biffarna.

Recept: Jennifer Bedloe, Sophie Austen. Foto: Charlie Richards

Recept: Jennifer Bedloe, Sophie Austen. Foto: Charlie Richards

Krispiga fiskbiffar

G L
3–4 portioner
Tid: 40 minuter

400 g laxfilé i små tärningar
500 g potatis, i bitar
3/4–1 dl mjölk L
1 1/2 msk smör L
salt
nymald vitpeppar
4–5 salladslökar, finhackade
3/4 dl hackad persilja
skal och saft från 1/2 citron
3 msk polenta
20 g frön, t ex svarta sesamfrön

Annons

Tartarsås
1 dl majonnäs L
2 msk turkisk yoghurt L
1 msk kapris
4 cornichoner, hackade
ev salt och nymald svartpeppar

Gilla Matmagasinet på Facebook

Tillbehör
citronklyftor
blandad sallad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och mosa eller vispa till ett mos tillsammans med mjölken. Tillsätt smör och smaka av med salt och peppar och låt svalna något.
3. Blanda ihop laxtärningar, potatismos, salladslök, persilja och citronzest. Salta och peppra och smaka av med citronsaften. Forma smeten till åtta lika stora biffar.
4. Blanda polentan med fröna i en djup tallrik. Doppa fiskbiffarna i blandningen så att den täcker runtom. Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper och stek dem gyllene och krispiga i ugnen, cirka 20 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
5. Tartarsås: Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
6. Servera biffarna nystekta med såsen vid sidan om, gärna tillsammans med citronklyftor och en blandad sallad.

 

Fler läckra fiskrecept:

Snabba tisdagsfisken

Fiskkakor med risnudelsallad

Ge fin fisk en chans!

Matskolan: Helstekt rödspätta med persiljesås

 

Läs också

(50)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar