Annons

Annons

Krispig kycklingsallad med bacon och äpple

Det här är en perfekt rätt att laga när du har kycklingkött över, eller om du vill piffa till en färdiggrillad kyckling.

kycklingsallad-bacon-apple

Recept och foto: Allover press

Kycklingsallad med bacon och äpple

G L

2 portioner
Tid: 15 minuter

1 paket bacon, 140 g
2 dl turkisk yoghurt L
4 msk majonnäs L
1 liten palsternacka, grovriven, 75 g
1 tsk dijonsenap
½–1 msk curry
salt
300 g tillagat kycklingkött
1 stort äpple, tärnat
1 knippe gräslök, finskuren

Annons

Tillbehör
1 påse blandad sallad, 70 g
rågbröd eller annat bröd G L

Gör så här
1. Stek baconet sprött i panna och låt det sedan rinna av på hushållspapper.
2. Rör samman yoghurt, majonnäs, palsternacka och senap. Smaka av med curry och salt.
3. Skär kycklingköttet i mindre bitar och blanda ner den i såsen tillsammans med äpplet och det mesta av gräslöken.
4. Lägg upp grönsallad på ett fat tillsammans med kycklingröran och baconskivorna. Garnera med gräslök och servera gärna med grovt rågbröd.

Fler goda sallader

Somrig räksallad med ärthummus

Varm potatissallad

Varm laxsallad med dragonkeso

 

Läs också

(12)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


 


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar