Annons

Annons

Krämigt mos på sötpotatis till torsken

Mättande rätt som dessutom ser väldigt fin ut på tallriken.

Recept: Christine Bille Nielsen. Foto: Henrik Freek

Recept: Christine Bille Nielsen. Foto: Henrik Freek

Potatismos med torsk och grönsakstopping

G L

4 portioner
Tid: 45 minuter

500 g skinn- och benfri torskfilé
1 msk olivolja till stekning
salt och nymald vitpeppar

Potatismos
300 g sötpotatis
700 g potatis
ca 1 dl kokvatten från potatisen
salt och nymald peppar

Annons

Grönsakstopping
1 palsternacka eller persiljerot, ca 200 g
1 bit rotselleri, ca 200 g
1 gul lök
2 msk olivolja till stekning
300 g färsk grönkål
1 äpple
½ knippe färsk timjan

Gör så här
1. Potatismos: Skala båda potatissorterna och skär dem i stora tärningar. Lägg dem i en kastrull och koka dem mjuka.
2. Häll av kokvattnet från potatisen, men spara 1 dl. Mosa potatisen med en potatisstöt eller elvisp. Tillsätt kokvattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt och nymald vitpeppar, ställ åt sidan men håll varmt.
3. Grönsakstopping: Skala rotfrukterna och skär dem i små tärningar. Skala löken och finhacka den. Stek rotfrukter och lök i olivolja i en stor panna. Rör om ofta.
4. Dra av grönskålsbladen från den tjocka mittnerven. Skölj bladen och riv eller skär i mindre bitar. Skölj äpplet och skär det i tärningar. Vänd ner grönkål och äpplen i pannan när rotfrukterna är nästan helt mjuka. Fräs runt en stund tills allt är helt mjukt. Smaka av med salt, peppar och färsk hackad timjan. Håll varmt.
5. Skär torskfilén i stora tärningar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek torsken snabbt på alla sidor. Krydda fisken med salt och nymald vitpeppar.
6. Servering: Fördela moset på fyra varma tallrikar och bred ut det något. Fördela grönsakstoppingen ovanpå, och strössla fisken över.

Du kommer säkert också gilla:

Köttbullar med potatismos, gräddsås och lingon

Piffig vardagsmat: chorizo med potatis- och persiljemos

Ugnsbakad torsk med senapssås

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar