Annons

Annons

Krämig senapssås

Du kan göra såsen i god tid i förväg, men tänk då på att värma den försiktigt så att den inte kokar.

Recept: Marie Melchior. Foto: Jakob Helbig

Recept: Marie Melchior. Foto: Jakob Helbig

Senapssås

G

6 portioner
tid: 20 minuter

1 schalottenlök, finhackad
1 msk smör L
1 lagerblad
2 msk grov senap G L
1 msk äppelcidervinäger
2½ dl torrt vitt vin
1 msk honung
5 dl vispgrädde L
1 citron
salt och nymald svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Fräs schalottenlöken mjuk tillsammans med lagerbladet.
2. Tillsätt senap och vinäger och låt koka in några minuter.  Häll på vinet. Låt koka ner till hälften och tillsätt därefter honung och grädde. Låt koka in på svag värme tills såsen tjocknar.
3. Ta bort lagerbladet. Smaka av med lite pressad citron­, salt och peppar.

 

Laga goda tillbehör och hela menyn:

Bjud på läckra snittar med rökt kött

Stekt torsk med rågbrödskrutonger

Matig gratäng med potatis och rotselleri

Honungsglaserade rödbetor

Äppelkaka i glas

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar