Annons

Annons

Köttfärsbollar i tomatsås

Citron, persilja och vitlök ger god och lite annorlunda smak till köttbollarna, som kokas direkt i tomatsåsen.

Av: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Av: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Köttfärsbullar i tomatsås

 G L
4 portioner
Tid: 20 minuter

500 g nötfärs
1 ägg
¾ dl kallt vatten
½ vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
rivet skal av ½–1 citron
1 dl hackad persilja

Annons

Tomatsås
1 burk krossade tomater, 400 g
1 dl vatten
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk socker

Tillbehör
Spaghetti

Gör så här

1. Koka upp alla ingredienserna till tomatsåsen i en låg och vid kastrull.
2. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma med vattensköljda händer ca 14 bullar och lägg ner dem direkt i den kokande såsen. Låt sjuda under lock ca 10 min.
3. Koka spaghettin och servera till köttfärsbollarna.

Fler goda recept inspirerade från Italien:
Italiensk köttsoppa
Italienska biffar
Tiramisù med rabarber och hallon

Läs också

(25)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar