Annons

Annons

Teriyakiköttfärsbiffar med libanesisk tabbouleh

Fräsch och lättlagad rätt med mynta och persilja som tillsammans ger rätten en frisk smak.

Av Marie Tegnér Foto Katja Kristoferson

Av Marie Tegnér Foto Katja Kristoferson

Köttfärsbiffar med tabouleh

L G
2 portioner

Tid: 30 minuter

250 g nötfärs, max 10%
1 msk teriyakisås
1+1 msk hackad mynta
salt och peppar
½ msk rapsolja till stekning
¾ dl fullkornsbulgur
½ gul lök, hackad
½ msk olivolja
1½ dl grönsaksbuljong
1 tomat, hackad
2 msk hackad bladpersilja
½ msk citron- eller limesaft

Annons

Tillbehör 
blandad sallad

Gör så här
1. Blanda färsen med teriyakisås, 1 msk mynta, salt och peppar.
2. Forma 6 små biffar och stek 2–3 minuter på varje sida i rapsolja.
3. Fräs bulgur och lök i olivolja i en kastrull. Häll på buljongen och koka enligt förpackningens anvisningar.
4. Blanda ner 1 msk mynta, tomat, persilja och citron eller limesaft. Servera med biffarna och en sallad.

Vill du göra något annat med färs?

Köttbullar med potatismos, gräddsas och lingon

Lamm och kikärtsburgare

Kryddig chili con carne med linser

Färsfyllda paprikor

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar