Annons

Annons

Köttbullar med krämig potatissallad

Barnens favorit! Köttbullarna blir en riktigt lyxig och god vardagsrätt tillsammans med en krämig potatissallad.

Foto: Betina Hastoft

Foto: Betina Hastoft

Köttbullar med krämig potatissallad

G L
4 portioner
Tid: 40 minuter

¾ dl havregryn G
1½ dl mjölk L
500 g fläsk-, kalv- eller blandfärs
1¼ tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
1 liten gul lök
1 ägg
2 msk smör till stekning L

Annons

Potatissallad
1 kg kokt potatis
1 dl majonnäs L
¼ tsk cayennepeppar
1 tsk curry
3 dl gräddfil L
3 salladslökar eller ett litet knippe gräslök

Ljummen broccolisallad
2 broccoli, buketterna
1 gul lök
½ squash
1 röd paprika
2 msk olivolja

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Blanda havregryn och mjölk och låt svälla 10 minuter.  Rör i färs, salt och peppar. Blanda väl. Finhacka löken och tillsätt den och ägget.
2. Forma cirka 16 bullar av färsen.
3. Stek köttbullarna i smör tills de har fin färg. Håll dem varma.
4. Potatissallad: Skiva potatisen. Rör ihop majonnäs, cayennepeppar och curry. Tillsätt gräddfilen och vänd försiktigt i potatisen.  Smaka av med salt och peppar och strö över sallads- eller gräslök.
5. Broccolisallad: Skär av buketterna från stammen och dela dem i små bitar (spara stocken till soppan på tisdag). Skär lök, squash och paprika i skivor. Stek grönsakerna nästan mjuka i olja i en gryta.
6. Servera köttbullarna med potatissalladen och broccolisalladen.

Läs också

(24)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar