Annons

Annons

Prova kotletter på rapsgris med timjanpotatis

Rapsgriskotletter kommer från grisar som växt upp på just raps, och får en fin smak. De ska vara saftiga, så stek dem inte för länge i pannan på spisen. Till barn räcker det med ½ kotlett.

Recept: Camilla Zarah Lawes
Foto: Line Falck

Kotletter av rapsgris med timjanpotatis

G L

10 portioner
Tid: 20 minuter + 35 minuter i ugnen

2 msk olivolja till stekning
10 stora fläskkotletter med ben, gärna av rapsgris, à 175–200 g
salt och nymald svartpeppar
färsk rosmarin

Annons

Timjanpotatis
6 stora bakpotatisar
4 msk olivolja
salt och nymald svartpeppar
färsk timjan

Gör så här
1. Timjanpotatis: Sätt ugnen på 190°. Skala potatisen och skär dem i små tärningar, 1×1 cm. Fördela dem i en ugnslångpanna med bakplåtspapper och ringla över olivoljan. Salta, peppra och lägg på kvistar av färsk timjan.
2. Hetta upp en stor grillpanna med olivolja. Skär snitt i fettkanten på kotletterna med en kniv, så drar de inte ihop sig när du steker dem. Stek dem snabbt i grillpannan så att de får fina grillränder. Salta och peppra under tiden. Lägg dem på ett ugnsfat tillsammans med kvistar av rosmarin och låt dem steka färdigt med potatisen cirka 10 minuter tills innertemperaturen är 68°.

Gör det här goda tillbehöret:

Vårgrönt med getost

G

10 portioner
Tid: 15 minuter

2 buntar grön sparris
2 buntar salladslök
200 g färsk getost i rulle
4 msk olivolja
30 små cocktailtomater
salt och nymald svartpeppar
1 kruka basilika

Gör så här
1. Bryt eller skär av den nedersta delen av sparrisen. Ansa salladslöken. Skär sparris och salladslök på snedden i 3 cm långa bitar. Skär getosten i bitar.
2. Stek salladslöken och sparrisen i olivolja 2–3 minuter så att de fortfarande har spänsten kvar.
3. Tillsätt tomterna och getosten och vänd runt tills osten smälter lite. Smaka av med salt och peppar och blanda ner basilikabladen.

 

Fler goda kotletter

Saftiga fläskkotletter på grillen med fräsch coleslaw

Bjud fläskkotletter ned sötsura grönsaker

Saftiga grillade lammkotletter med getost – köttfavorit på buffén!

Kryddiga ugnskotletter med kokos

 

Läs också

(14)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar