Annons

Annons

Koreansk födelsedagssoppa

Den här soppan är väldigt näringsrik och ges alltid till nyblivna mammor i Korea. Enligt koreansk tradition serveras soppan för att fira just födelsedagen.

Recept: Maud Onnermark. Foto: Linus Hallgren

Koreansk födelsedagssoppa

G L

4 portioner
Tid: 10 minuter + 1 timme blötläggning och kokning

25 g torkade koreanska mieyeokalger eller wakamealger
100 g högrev eller nötfärs
1 msk sesamolja till stekning
2 finhackade vitlöksklyftor
1 liter vatten
3 msk ljus koreansk soja eller ljus thailändsk soja
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk sesamfrön

Annons

Gör så här
1. Lägg algerna i kallt vatten en halvtimme. Häll av vattnet och låt rinna av väl. Skär dem i mindre bitar.
2. Strimla köttet och stek det i sesamolja med vitlök i en kastrull.
3. Tillsätt algerna och låt dem fräsa med. Tillsätt sedan vatten. Koka cirka 30 minuter tills algerna är mjuka. Smaka av med ljus soja, svartpeppar och eventuellt lite mer sesamolja. Strö över rostade sesamfrön.

Laga hela Mauds koreanska meny!

 

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar