Annons

Annons

Kokosäppelkaka

Kokos och äpplen passar väldigt bra ihop, och den här kakan är ett bevis på det! Hoppas över nötterna om du inte tål dem.

Recept: Lulle Albrecht Foto: Peter Kam

Kokosäppelkaka

L
6–8 portioner
Tid: 45 minuter

100 g smör L
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 dl kokosflingor
½ dl finhackade hasselnötter (kan uteslutas)
4–6 små syrliga äpplen

Tillbehör
lättvispad grädde L

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsform.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kokos och nötter och tillsätt det i äggsmeten.

Gilla Matmagasinet på Facebook

Rör i det avsvalnade smöret.
4. Skala, halvera och kärna ur äpplena. Lägg dem med den runda sidan upp i formen. Häll på smeten.
5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter tills smeten stannat och fått fin färg. Servera med vispad grädde.

Läs också

(1)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar