Annons

Annons

Knäckebröd med mycket frön

Jättegoda knäckebröd fullproppade med frön. För att knäckebröden ska bli spröda är det viktigt att degen plattas ut riktigt tunt. 

Recept: Kristina Eriksson Foto: Annika Broman

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Knäckebröd med frön

L
5 tapasportioner
Tid: 15 minuter + 35 minuter i ugn

1 dl majsmjöl
1 dl fullkornsdinkel
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
½ dl pumpakärnor
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2 ½ dl kokande vatten

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°. Blanda majsmjöl, fullkornsdinkel, solroskärnor, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, salt och rapsolja i en bunke.Tillsätt det kokande vattnet. Arbeta ihop till en deg.
2. Lägg bakplåtspapper i 2 långpannor som vardera mäter ca 30×40 cm. Fördela degen i långpannorna. Lägg på ett bakplåtspapper och pressa ut degen till en kvadrat som är nästan lika stor som långpannan.
3. Dra av det översta bakplåtspapperet och grädda knäckebrödet 30–35 minuter. Låt knäckebrödet svalna något innan du delar det i bitar.

Recepten hittar du här:
Gratinerade havskräftor
Västerbottenpajer
Baconinlindade dadlar
Ugnsbakade paprikor
Tomatsallad med mozzarella
Smörgratinerade champinjonhattar
Ostgratinerad aubergine
Tapenade

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar