Annons

Annons

Kardemummapannacotta med granatäpple

Eftersom aromerna i kardemumma är flyktiga, så smakar det så mycket mer om du stöter kardemummakärnorna själv i mortel.

Av: DanSukker

Recept och foto: Dansukker

Kardemummapannacotta med granatäpple

GL

4 portioner
Tid: 20 minuter + minst 2 timmar att stelna

5 dl vispgädde L
1 tsk nystött kardemumma
1 dl gelésocker multi

Gelé
4 skivor ananas, färsk eller konserverad
1 granatäpple
1 dl ananasjuice
1 dl vatten
2 dl gelésocker multi

Annons

Gör så här
1. Blanda vispgrädde, kardemumma och gelésocker i en kastrull. Koka upp och låt koka ½ minut. Häll upp i snygga glas eller skålar. Ställ i kylskåp för att stelna.
2. Skär ananasen i bitar och blanda med granatäppelkärnorna. Fördela blandningen på pannacottan.
3. Gelé: Häll juice, vatten och gelésocker i en kastrull. Koka upp och låt koka ½ minut. Låt svalna något innan gelén fördelas över frukten på pannacottan. Ställ i kylskåp till serveringen.

Fler festliga desserter:

Maffig chokladtårta

Krokantparfait med apelsin och hjortron

Chokladfondant

 

Läs också

(11)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar