Annons

Annons

Kanelbulle på rulle

Om semlan kan bli en wrap kan kanelbullen bli en rulltårta. Här är receptet.

Av: ReceptSkaparna Foto: ReceptSkaparna

Av: ReceptSkaparna
Foto: ReceptSkaparna

Kanelbullerulltårta

L

ca 15 skivor
tid: 35 minuter

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma 1⁄2 dl mjölk

Garnering
2 msk pärlsocker

Fyllning
200 g smör L
2 tsk vaniljsocker 1⁄2 dl florsocker
4 tsk kanel

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner blandningen försiktigt och tillsätt mjölken. Rör varsamt till en jämn smet.
4. Bred ut smeten i långpannan och strö över pärlsocker. Grädda genast i nedre delen av ugnen cirka 5 minuter.
5. Strö lite socker över kakan och stjälp genast upp den på papper eller bakduk. Dra av papperet. Om det inte lossnar – pensla papperet med lite kallt vatten.
6. Fyllning: Blanda samman rumstempererat smör, vaniljsocker, florsocker och kanel och bred över den varma kakan. Rulla ihop från kortsidan, rulla ett bakplåtspapper om rulltårtan och låt den ligga med skarven nedåt. Skär i skivor.

Fler kanelbullar:

Kanelbullar med saffran

Gilla Matmagasinet på Facebook

Mandelfyllda kanelbullenystan

Kanelbulla

Kanelknopar

Kokoskatter

 

Läs också

(12)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar