Annons

Annons

Kanelbulla

Mjölkfritt kaffebröd som är gott även för icke-allergiker. Prova även med kardemumma i fyllningen för variation.

Foto: Peter Kam

Foto: Peter KaLm

L
1 kaka

50 g jäst
2 1/2 dl havregrädde
2 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 dl ljus sirap
2 msk vaniljsocker
150 g mjölkfritt margarin
15 dl vetemjöl

Fyllning
25 g smör L
strösocker
kanel

Pensling och garnering
1 ägg
pärlsocker

Annons

Gör så här
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt havregrädde och vatten och rör om tills jästen är löst. Tillsätt salt, sirap, vaniljsocker och margarinet i bitar. Blanda ner mjölet, spara lite till utbakningen och bearbeta degen tills den blir smidig, ca 5 minuter i maskin eller ca 10 minuter för hand.
2. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 60 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Dela i fyra delar och kavla ut varje del till en stor rundel som en pizza. Bred smör, strö över socker och kanel på tre delar. Täck med en ofylld del och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
3. Snitta upp degremsor mot mitten av kakan (låt den hålla ihop längst ut). Tvinna remsorna och lägg tillbaka dem så det bildas ett vackert mönster. Låt kakan jäsa under bakduk cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200-225°.
4. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter. Låt svalna på galler.

Fler kanelbullar:
Kokoskatter
Kanelbullar med saffran à la Iris
Kanelbullenystan
Kanelknopar

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar