Annons

Annons

Kalljästa dinkelbullar med fin skorpa

Bröd med god skorpa och lite segt inkråm som passar lika bra som kuvertbröd till soppa eller sallad som till frukostbröd.

kalljast_dinkel

Recept: Trine Hahnemann Foto: Columbus Leth

Kalljästa kuvertbröd med dinkel

L

12 bröd

15 g jäst
4 dl vatten
1 tsk salt
300 g fullkornsdinkelmjöl
300 g fint dinkelmjöl

Gör så här
1. Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Rör i salt och mjöl, för hand med en träslev eller i en degblandare, och blanda ihop till en rätt så lös deg. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa 8–10 timmar i kylskåp.
2. Sätt ugnen på 250°. Ta ut degen ur kylen och stjälp upp den på en mjölad arbetsyta. Skär ut 12 avlånga bitar av degen och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Gör ½ cm djupt snitt i varje bröd med en vass kniv.
3. Grädda bröden mitt i ugnen cirka 10 minuter tills de fått fin färg och skorpa. Låt dem svalna utan bakduk på galler.

Fler goda brödbullar hittar du här:

Kalljästa dinkelbullar till brunchen

Annons

Farmorsbullar med graham

Hasselnötsbröd till helgfrukosten

 

Läs också

(9)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar