Annons

Annons

Kall paprika- och tomatsoppa

Det här är en supergod kall soppa som påminner om gazpacho. Den rostade paprikan ger fin smak och vacker färg.

Av: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Av: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Kall paprika- och tomatsoppa

G L
4 personer
Tid: ca 30 minuter + i kyl över natt

2 röda paprikor
1 kilo mogna tomater
1 tsk salt
½–1 krm cayennepeppar
1 msk rödvinsvinäger

Tillbehör
knäckesticks G
örtolja

Annons

Örtolja
1 kruka basilika
1 liten vitlöksklyfta
1 dl olivolja
2 krm salt
lite nymald svartpeppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på grill. Halvera paprikorna och ta bort kärnhusen. Lägg dem med snittytan ner på plåt med bakpapper. Grilla dem högt upp i ugnen ca 10 minuter tills de börjar bli svarta i skalet.

Gilla Matmagasinet på Facebook

2. Lägg paprikorna i en fuktig handduk eller plastpåse 5–10 minuter. Dra sedan av skalet.

3. Lägg paprikorna i en mixer med tomaterna i bitar. Kör ganska länge så att allt blir riktigt finfördelat. Passera genom trådsil. Det tar lång tid och kan göras i kylskåp under natten, rör och pressa några gånger.

4. Smaksätt med salt, cayenne och vinäger. Servera soppan riktigt kall.

5. Örtolja: Mixa basilikabladen med pressad vitlök. Tillsätt oljan och smaka av med salt och peppar. Ringla över lite olja vid serveringen.

Laga hela Mauds sensommarmeny:
Tournedos med kantarellrisoni
Yoghurtpannacotta med vanilj och citron

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar