Annons

Annons

Jämtländsk pulled älg

Det här är Magdalena Forsbergs paradrätt. Receptet har vi lånat från P4 Jämtland. I Matmagasinet nr 2 2016, som finns i butik 26 januari, kan du läsa en intervju med Magdalena.

Pulled-alg

Recept: Magdalena Forsberg

 

Jämtländsk pulled älg

4-6 portioner
Tid: 10 minuter + tid i ugn

ca 1 kg högrev från älg
salt och 
peppar
chilipasta (efter smak)
q2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 dl vatten
3 msk viltfond GL
3 dl rökig barbequesås eller egen tomatsås (se recept nedan)

Annons

Gör så här
1. Torka av köttet och klappa in rikligt med salt, peppar och chilikrydda runt om. Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn.
2. Klyfta lök och vitlök och strö runt om. Blanda vatten, fond och barbequesås och häll över köttet. På med locket och in i ugnen 120° cirka 5-6 timmar.
3. Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt isär så är det färdigt. Om inte, så låt köttet stå i ugnen 1-2 timmar till. Det ska vara mört.
4. Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel i grytan och blanda det med barbecuesåsen och löken till en röra.

Egen tomatsås

1 pkt krossade tomater
2 tsk smoked liquid (röksmak på flaska)
½ lök
½ chilifrukt
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk viltkrydda
2 msk viltfond GL
1 tsk worchestersås
salt och peppar

Gör så här
1. Koka ihop alla ingredienser och mixa med en stavmixer.

Receptet kommer från P4 Jämtland.

Fler goda recept i vintertid:

Mexican pulled pork med chiliglaze

Provensalsk gryta med svart tomatris

Buljongfondue med fyra såser

 

Läs också

(54)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar