Annons

Annons

Ingelstorpstomat med rökt torsk och dragon

I Ingelstorp på Österlen hittar man några av Sydsveriges godaste tomater. Du kan naturligtvis använda andra tomater också, och färdigrökt fisk om du vill ta genvägen. Men att röka själv är inte alls svårt, bara man har en rök.

Rokt-Torsk

Ingelstorpstomat med rökt torsk och dragon

GL
4 portioner
Tid: 50 minuter

4 plommontomater, röda eller gula
200 g färsk torsk, gärna slag
1 msk salt
½ schalottenlök, finhackad
fransk dragon

Dressing
2 msk rapsolja
1 msk citronsaft
salt och nymald svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Gnid in torsken med salt och låt stå framme cirka 1 timme.

2. Snitta tomaterna försiktigt med en vass kniv, precis genom skalet. Koka upp vatten och lägg i tomaterna, ca 10 sekunder. Lägg tomaterna i iskallt vatten. Skala dem och dela på mitten.

3. Rök torsken i en ABU-rök tills den har en temperatur på 50°.

4. Lägg lite torsk på varje tomat. Toppa med lök och dragon.

5. Dressing: Rör ihop olja, citron, salt och peppar. Ringla över varje tomat.

GL = kan göras gluten- och laktosfri

Se hela Daniel Müllers meny här
Bakad torsk med svampar från Hällestad, rotsälleri och fänkålsdill
Slarvsylta med syltade gröna tomater
Fläskkarré med sotade haricots verts, potatiskräm och brynt sky
Bär med limezabaione och yoghurtglass

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar