Annons

Annons

Indisk linsgryta med kikärter – massor av smak på bara 20 minuter!

Laga den här vansinnigt goda, smakrika och snabba indiska grytan redan ikväll! Garam masala och kokosmjölk ger massor av smak. Toppa gärna rätten med färsk hackad koriander och lite extra chili.

Foto: Ulrika Pousette

Indisk linsgryta med kikärter

G L

4–6 portioner
Tid: 20 minuter

1 gul lök
1 msk olja
1 msk garam masala
1 msk finriven ingefära
1 tetra krossade tomater med chili, 400 g
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 tetra gröna linser, ca 400 g
1 tetra kikärter, ca 400 g
1 tsk salt

Annons

Tillbehör
basmatiris

Gör så här
1. Finhacka löken och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt garam masala och ingefära och låt det fräsa med 1 minut.
2. Häll i tomater och kokosmjölk. Koka kraftigt utan lock 10 minuter.
3. Skölj av linser och kikärter i ett durkslag och tillsätt dem och koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och servera med ris.

Mer indiskt:

Mauds indiska blomkålsgryta – perfekt mat till lunchlådan

Gilla Matmagasinet på Facebook

Kryddig lammgryta – så gör du den från grunden

 

 

Läs också

(30)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar