Annons

Annons

Indisk blomkålsgryta

Prova den här superenkla och smakrika grytan till middag!

Foto: Åsa Dahlgren

Indisk blomkåls- och linsgryta

G L

4 portioner
Tid: 25 minuter

1,2 kg blomkål
1 stor röd paprika
1 röd eller grön chilifrukt
2 ½ tsk spiskummin
rapsolja till stekning
1 ½ tsk gurkmeja
5 dl matlagningsgrädde L
saft från 1–2 limefrukter
1 msk vitvinsvinäger
salt
1 paket kokta linser, 230 g avrunna

Annons

Gör så här
1.Dela blomkålen i buketter. Skär paprikan i stora bitar och hacka chilin.
2.Fräs lite av spiskumminen i rapsolja på medelvärme i en stekpanna.
3.Tillsätt blomkål, paprika och chili, lite i taget, och fräs i några minuter så att grönsakerna får lite färg. Lägg över i en gryta.
4.Tillsätt resten av spiskumminen, gurkmeja, matlagningsgrädde, limesaft och vitvinsvinäger och låt grytan småkoka tills blomkålen är lite mjuk. Det tar cirka 10 minuter. Smaka av med salt.
5.Skölj linserna, rör ner dem i grytan och låt dem just bli varma före servering.

Fler vegetariska grytor:

Mauds indiska gryta med kikärtor

Persisk vegetarisk gryta med pärlcouscous

Provensalsk gryta med svart tomatris

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar