Annons

Annons

Hur tinar man kräftor?

Hur du tinar kräftor har stor påverkan på hur smaken blir när du serverar dem! Så här gör du enligt konstens alla regler.

hur tinar man kräftor?

Hur du tinar dina kräftor spelar stor roll för hur smaken blir när du serverar dem.

Det bästa sättet att tina kräftor är att låta det ta tid.

Om du ska tina frysta kräftor gör du klokt i att låta det ta lite tid. Lägg gärna förpackningen i kylen 1-2 dygn innan dagen då kräftskivan äger rum. Låt kräftorna stå i kylen fram tills de ska serveras.

Annons

Om du vill tina kräftor snabbt

Om du glömmer att lägga kräftorna i kylskåpet kan det fungera att snabba på processen med att tina dem genom att ha dem framme i rumstemperatur i ungefär 12-16 timmar. Råkar kräftskivan infalla med sommarens varmaste dag är det dock inte att rekommendera.

Om du har ett badkar eller ett större kärl kan du lägga kräftpaketen i kallt eller ljummet vatten några timmar. Använd dock aldrig mikrons avfrostningsprogram då det riskerar att förstöra kräftornas goda smak.

Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Artikeln publicerades först på Allers.

I vår shop: Mannerström-gryta – perfekt för att koka kräftor!

Läs mer och beställ här 

Den snygga ovala grytan i pressgjuten aluminium väger i princip ingenting och är helt perfekt för att koka kräftor! Mannerström är en garant för kvalitet och grytan blir en favorit i köket under många år framöver.
Grytan passar alla spisar och går även bra att ha i ugnen upp till 240 grader.

Läs mer och beställ här 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar