Annons

Annons

Honungsglaserade rödbetor

Dessa betor kan ätas som snacks före maten eller som ett gott tillbehör till maten.

Recept: Marie Melchior. Foto: Jakob Helbig

Recept: Marie Melchior. Foto: Jakob Helbig

Honungsglaserade rödbetor

G
6 portioner
Tid: 15 minuter + tid i ugn

1 kg rödbetor
1 dl äppelcidervinäger
1 dl honung
salt och nymald svartpeppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Skölj och ansa rödbetorna och lägg dem i en ugnsform med lite vatten i botten. Täck med folie och baka cirka 1 timme tills rödbetorna är mjuka. Låt dem svalna något och gnid av skalet.  Skär rödbetorna i cirka 5 cm långa stavar.
2. Häll vinägern i en gryta och låt koka upp. Tillsätt rödbetor  och koka ihop några minuter. Tillsätt honungen och låt koka tills vätskan är nästan helt borta. Smaka av med salt och peppar.

Annons

 

Laga goda tillbehör och hela menyn:

Bjud på läckra snittar med rökt kött

Stekt torsk med rågbrödskrutonger

Matig gratäng med potatis och rotselleri

Krämig senapssås

Äppelkaka i glas

 

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar