Annons

Annons

Het kycklingmarinad på koreanskt vis

Den som gillar lite mer smak på kycklingen kommer att tycka om den här marinaden!

Recept: Jens Linder. Foto: Stefan Wettainen

Recept: Jens Linder. Foto: Stefan Wettainen

Het kycklingmarinad

G L
Räcker till 200–300 g kycklingkött

Tid: 10 minuter
+ tid för marinering

½ dl finhackad gul lök
1 msk finhackad vitlök
2 tsk finhackad färsk ingefära
½ msk sesamolja, gärna rostad
1 msk japansk soja
1 tsk chiliflakes

Annons

Gör så här
1. Blanda alla ingredienser noga.
2. Lägg bitar eller strimlor av kyckling i en rymlig fryspåse. Häll på marinaden. Blanda runt. Knyt påsen och lägg i kylen för 4–12 timmars marinering.
3. Stek bitarna i matolja tills de precis blivit genomstekta.

Fixa en helkväll med koreanska förtecken:

Nudelsoppa som du vill

Tillbehör till nudelsoppa

 

Läs också

(23)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar