Annons

Annons

Hembakat västerbottenknäcke med löjrom

Löjrom på ljuvligt gott hembakt knäckebröd med smak av västerbottenost. Succé till fördrinken!

Av: Anette Nythe Foto: Åsa Dahlgren

Recept: Anette Nythe
Foto: Åsa Dahlgren

Ostknäcke med löjromstopping

L
8 stycken (knäckebrödet räcker till fler)
Tid: 15 minuter + 1 timme i ugnen

1 dl majsstärkelse
1 dl vetemjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
½ tsk salt
½ dl olivolja
2½ dl vatten
2 dl riven västerbottensost
lite flingsalt

Annons

Garnering
1 dl crème fraiche L
100 g löjrom
dill

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°. Blanda majsstärkelsen, vetemjöl, solroskärnor, sesamfrön, salt, olja och vatten till en rinnig smet.
2. Häll upp smeten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten tunt. Strö över ost och lite flingsalt.
3. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme. Brödet ska kännas torrt och knaprigt. Låt knäcke­brödet svalna och bryt det sedan i bitar.
4. Garnera med crème fraiche, löjrom och dill.

Laga hela menyn!

Snittar med rökt älghjärta

Heta kräftstjärtar med avokado

Älggryta med italienska smaker

Punschparfait

 

Läs också

(36)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar