Annons

Annons

Helstekt kyckling med granatäppelmarinad

Saftig kyckling med nya, spännande smaker av granatäpple och mynta.

Recept: All over press Foto: Columbus Leth

Recept: All over press
Foto: Columbus Leth

Helstekt kyckling med granatäppelmarinad

G L

4–6 portioner
Tid: 20 minuter + tid i ugn

1 hel kyckling, 1,2 kg

Granatäppelmarinad
1 granatäpple
½ knippe mynta
1 citron, saft och finrivet skal
1 msk spiskummin
2–3 msk olivolja
2 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar

Annons

Tillbehör
ugnsstekta potatisklyftor
sallad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180°.
2. Marinad: Ta ut kärnorna ur granatäpplet och blanda med övriga ingredienser.
3. Häll marinaden över kycklingen och gnid in den ordentligt i skinnet. Lägg kycklingen i en ugnsform och stek i nedre delen av ugnen 60–70 minuter. Prova med en sticka vid lårbenet, kött­saften ska vara helt ofärgad. Servera med ugnsstekta potatisklyftor och en sallad.

Flera goda kycklingrätter

Kycklingsallad som i Vietnam med knaprigt jordnötsströssel

Gilla Matmagasinet på Facebook

Kyckling- och chorizotortilla

Marockansk kyckling med kanel och saffran

Värmande och lättlagad kycklingsoppa med curry

 

Läs också

(7)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar