Annons

Annons

Fira med lyxig skaldjurspasta

När du vill laga något lyxigt på kort tid är skaldjur alltid ett bra val. Tomat och parmesan matchar skaldjuren fint och med lite sting från sambal oelek blir det hela ännu bättre.

skaldjurspasta

Recept: Jan-Erik Hagbohm Foto: David Back

Skaldjurspasta

G L

4 portioner
Tid: 25 minuter

4–8 färska havskräftor eller kräftstjärtar
1 dl olivolja
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
300 g spaghetti eller annan pasta G
50 g färsk spenat
1 tsk sambal oelek
2 dl tomatsås, här hittar du ett bra recept på tomatsås
salt och nymald svartpeppar
ev riven parmesanost

Annons

Gör så här
1. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek havskräftorna hastigt på hög värme. Hacka vitlöksklyftorna och kärna ur och hacka chilin. Blanda ner och fräs i någon minut.
2. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Spola pastan kall och låt den rinna av.
3. Vänd ner spenat, sambal oelek och tomatsås i pannan med skaldjuren. Rör om. Blanda ner pastan och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera skaldjurspastan rykande varm, kanske med lite riven parmesan på toppen.

Vi rekommenderar också:

Vegolasagne där ingenting saknas

Gilla Matmagasinet på Facebook

Underbar pasta med squash, svamp och parmesan

Mauds fetaostfyllda kycklinglår med risoni

Läs också

(46)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar