Annons

Annons

Havtornspannacotta med Baileys

Det blir en underbar kombination när syrliga havtorn möter mild och gräddig Baileys. Gör halva satsen Baileyspannacotta i taget om du vill göra pannacottan i lager som bilden visar.

Havtornspannacotta-baileys

Havtornspannacotta med Baileys

4-6 portioner
15 minuter + tid i kylen

Baileyspannacotta
1 dl vispgrädde
1 dl Baileys Original Irish Cream
2 msk strösocker
1 gelatinblad

Havtornspannacotta
1 dl vispgrädde
1 dl havtorn
1/2 dl strösocker
1 gelatinblad

Annons

Gör så här
1. Baileyspannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
2. Värm grädde, socker och Baileys i en kastrull, ta av från värmen efter första bubblan.
3. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och rör ner det i gräddblandningen tills det är helt upplöst. Häll upp i väl rengjorda burkar eller glas och ställ i kylen cirka 30 minuter tills det stelnat lite.
4. Havtornspannacotta: Mosa bären och blanda med grädde och socker. Koka upp och sila av vätskan och lös upp gelatinbladet i vätskan.
5. Fyll burkarna eller glasen lite i taget och låt stelna i kylen mellan varven.

 

Fler goda recept på pannacotta

Krämig saffranspannacotta

Basilikapannacotta

Lakritspannacotta med lingon

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar