Annons

Annons

Härlig och god vårsoppa med gröna ärtor

Soppan kan serveras kall eller varm. Pepparrotskrämen är också god till en bit rökt lax.

Recept: Maud Onnermark. Foto: Carin Pålsson

Vårgrön ärtsoppa

G

8 små glas
Tid: 10 minuter

1-1,2 liter kycklingbuljong G L
500 g gröna ärter, halvtinade
salt och nymald svartpeppar

Tillbehör
pepparrotskräm eller rysk yoghurt L
knäckesticks L

Annons

Gör så här
1. Sila kycklingbuljongen om du kokat egen. Annars, se till att tärningen eller pulvret är väl upplöst.
2. Häll ner ärterna i buljongen och mixa till en slät soppa. Smaka av om det behövs salt och peppar. Hit kan förberedas. Servera soppan kall eller värm den inför serveringen. Servera med en klick pepparrotskräm eller rysk yoghurt och knäckesticks.

Pepparrotskräm

8 portioner på buffé
Tid: 5 minuter

2 dl crème fraiche L
ca 1 msk finriven pepparrot

Gör så här
1. Vispa crème fraichen med elvisp tills den blir fast och fluffig.
2. Skala och finriv pepparroten och tillsätt den.

Mer av Mauds goda mat till buffén:

Mauds fräscha sallad med räkor och papaya

Minipajer med ost och spenat – superfint på buffén!

Variera den inlagda sillen med inlagd lax!

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar