Annons

Annons

Härlig julsallad med kryddiga smaker

Rödkålen blir bara godare om den får stå till sig under natten, smakerna kommer fram bättre.

Foto: Simon Brown/timesincuk.com och Shutterstock

Foto: Simon Brown/timesincuk.com och Shutterstock

Rödkål med enbär och stjärnanis

G L
8 portioner till buffé
Tid: 30 minuter

25 g smör L
1 rödlök
1 litet rödkålshuvud, ca ¾ kg
2 äpplen
1 tsk krossade enbär
1 stjärnanis
½ kanelstång
2 lagerblad
4 msk äppelcidervinäger
2 tsk mörkt muscovadosocker
1 dl kallt vatten
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
3 msk rödvinbärs- eller svartvinbärsgelé

Annons

Gör så här
1. Smält smöret i en stor kastrull. Skala och skiva rödlöken fint, fräs den cirka 5 minuter tills den är mjuk. Skär bort stammen från rödkålen och strimla den mycket tunt. Riv äpplena grovt.
2. Lägg rödkålen i kastrullen och blanda ner enbär, stjärnanis, kanel och lagerblad. Tillsätt, äpple, vinäger, socker och 1 dl vatten. Rör om och krydda med salt och svartpeppar.
3. Koka upp kålsalladen och låt koka under lock 20 minuter tills kålen är mjuk. Rör om med jämna mellanrum och ta av locket mot slutet om det verkar vara mycket vätska. Tillsätt gelén och låt den smälta i kålen. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Hit kan förberedas 1–2 dagar i förväg och förvaras i kyl.

Mer gott till julbordet:

Mauds lättbakade vörtbröd

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Chokladcupcakes med skumtomtefrosting

Krämig Janssons frestelse

Pepparkaksbiskvier

Julpaj med lax spenat- och fetaost

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar