Annons

Annons

Hamburgare med rökig bönsallad

Kallrökt skinka svarar för den rökiga smaken i salladen, vill du ha ett vegetariskt alternativ kan du ersätta den med några droppar liquid smoke, rökarom på flaska.

Av: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Av: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Hamburgare med rökig bönsallad

G L
4–6 portioner

Bönsallad
100 g kallrökt skinka
2 tetror bönor, gärna olika sorter
2 dl strimlad purjolök
1 röd paprika

Dressing
1 msk söt och stark senap
1 msk dijonsenap
1 msk vinäger
3 msk olivolja
3/4 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Hamburgare

500 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
smör till stekning L

Annons

Tillbehör
bröd G L

Gör så här
1. Skär skinkan i små bitar. Stek dem i panna med släpp lätt-beläggning några minuter tills de blir lite knapriga.
2. Dressing: Blanda ihop alla ingredienser.
3. Skölj bönorna med kallt vatten i ett durkslag.
4. Finstrimla purjolöken och tärna paprikan. Blanda dem med bönorna och häll dressingen över.
5. Blanda ner skinkan.
6. Hamburgare: Rör färsen med salt och peppar tills allt är blandat och den håller ihop.
7. Dela färsen i 4 eller 8 delar. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda och forma till hamburgare med hjälp av en vattensköljd bred kniv.
8. Stek hamburgarna 3–4 minuter på varje sida i brynt smör eller grilla dem. Om du steker i stekpanna bör du inte lägga i alla burgarna på en gång. Det kyler ner pannan och hamburgarna blir grå på ytan.

Tips!
Passa på och gör dubbel sats hamburgerfärs. Forma till hamburgare och lägg dem i rad på plastfolie. Täck med folie, vik och stoppa i plastpåse. Då kan du enkelt ta fram precis så många hamburgare du vill. Sedan är det bara att steka eller grilla – det tar 4–5 minuter på varje sida när hamburgarna kommer direkt från frysen.

Andra goda recept på burgare:

Kycklingburgare med röd coleslaw

Klassiska hamburgare med lyxig klyftpotatis

Läckra laxburgare

Caesarburgare med avocado

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar