Annons

Annons

Gyllene laxpasta med saffran och apelsin

Njut av apelsinsäsongen, även i maten! Godast blir den här rätten om laxkuberna får ha en liten rå kärna kvar.

Av: Marie Tegnér Foto: Katja Kristoferson

Recept: Marie Tegnér Foto: Katja Kristoferson

Laxpasta med saffran och apelsin

G L
2 portioner
Tid: 20 minuter

150 g pasta, t ex penne G
½ röd chili, skivad
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, hackad
½ msk olivolja
½ kuvert saffran
finrivet skal av ½ apelsin
saften av 1 apelsin
½ dl passerade tomater
100 g sockerärter, halverade
½ dl lätt-crème fraiche L
150 g färsk lax i kuber
10 basilikablad, strimlade

Annons

Garnering 
färsk basilika

Gör så här
1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
2. Fräs chili, lök och vitlök i oljan. Rör ner saffran och vänd runt. Tillsätt apelsinskal, apelsinsaft, passerade tomater och sockerärter och låt småkoka ett par minuter.
3. Blanda ner crème fraiche, lax och ­basilika. Ge det ett uppkok, vänd ner pastan och servera.

Bjud på en festlig dessert:

Cheesecake-tiramisú

Mauds festliga rombrûlée med björnbär

Festlig chokladkräm med mintig marängtopp

Mauds sagolika chokladfondant

Kardemummapannacotta med granatäpple

Läs också

(6)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar