Annons

Annons

Grönkålssoppa med krisp

Grönkålen är en riktig super­grönsak med massor av nyttiga näringsämnen. Här går det lika bra med fryst grönkål, men använd då lite mindre mängd då vi här vägt med stjälkarna.

Recept och foto: All Over Press

Recept och foto: All Over Press

Grönkålssoppa med krisp

GL
2 portioner
Tid: 30 minuter

150 g potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
lite olja till stekning
300 g färsk grönkål
8 dl grönsaksbuljong GL
salt

Rostade mandlar
100 g mandlar
3 msk teriyakisås
1 msk honung

Annons

Tillbehör
2 skivor grovt bröd à 50 g G L

Gör så här
1. Skala potatisen och skär i små tärningar. Hacka lök och vitlök. Fräs potatis, lök och vitlök utan att det tar färg i en stor gryta med lite olja, cirka 5–8 minuter.
2. Repa av bladen på grönkålen och hacka den. Tillsätt i grytan och fräs cirka 1 minut. Tillsätt buljongen och låt soppan sjuda under lock cirka 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
3. Rostade mandlar: Rosta mandlarna i en torr panna 3–4 minuter. Tillsätt teriyakisås och honung och låt koka in. Låt svalna.
4. Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt. Servera soppan med rostade mandlar och grovt bröd.

 

Fler goda soppor:

Broccolisoppa med maca

Trattkantarellsoppa med ädelost

Snabb linssoppa med kokosmjölk

 

Läs också

(12)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar