Annons

Annons

Grön dinkelsallad

Med lyxigt mycket sparris blir den här salladen ett trevligt tillbehör till kycklingen. Du kan givetvis byta ut grönsakerna mot dina andra favoriter.

Foto: Inge skovdal

Foto: Inge skovdal

Grön dinkelsallad

L
4 portioner
Tid: 45 minuter

2 dl hel dinkel
400 g grön sparris
1 stort knippe rädisor, 200 g
2 små morötter, 100 g
1 knippe gräslök
1 äpple
1 msk olivolja
2 msk grön pesto
salt och nymald svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Koka dinkeln enligt anvisningarna på förpackningen och låt den svalna.

2. Bryt av den grövsta delen på sparrisen. Lägg sparrisen tillsammans med rädisor och morötter i en matberedare. Kör tills allt är finhackat. Blanda dinkeln med de hackade grönsakerna.

3. Klipp gräslöken och hacka äpplet. Vänd ner det i salladen tillsammans med olja och pesto. Smaka av med salt och lite nymald peppar.

L = Kan göras laktosfri

Meny

Fördrink
Sensommarbubbel
Filodegskorgar med getost
Gurksoppa med mynta

Varmrätt
Kyckling med rökt paprika
Sommarbaguetter

Dessert
Minipavlova med citron- och myntasorbet

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar