Annons

Annons

Grön ärtsoppa med bubblor

En Tore Wretman-klassiker i en något förenklad version. Det blir riktigt festligt att hälla i det bubblande vinet vid bordsserveringen.

Av: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Crème Ninon

L
6 portioner
Tid: 20 minuter

1 liten gul lök
1 msk olivolja
500 g frysta gröna ärter
7 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar L
ev salt
1 dl vispgrädde L
2 dl mousserande vin, t ex Chapel Hill nr 7649

Annons

Tillbehör
18 tunna baguetteskivor L
2 dl riven lagrad ost

Gör så här
1. Hacka löken och fräs den mjuk i olivolja. Tillsätt ärterna, vatten och hönsbuljongtärningarna. Koka ca 10 minuter under lock. Mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare. Smaka av om det behövs salt.
2. Vispa grädden.
3. Lägg brödskivorna på plåt med bakpapper. Fördela osten över. Hit kan förberedas.
4. Gratinera brödskivorna i ugnen vid 250° ca 5 minuter tills osten fått fin färg. Hetta upp soppan. Rör ner grädden lite slarvigt. Häll upp i skålar och servera. Häll på det mousserande vinet vid serveringen och servera brödet till.

Vill du ta del av varmrätten och efterrätten till ”Mauds lätta meny”:

Fiskpaket med örtsmör

Pannacotta med citrus och hjortron

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar