Annons

Annons

Grillad sockerkaka med amarulagrädde och bär

Få ut det godaste av sommaren! Här grillar vi sockerkaka lätt och serverar med säsongens bästa bär. Likören Amarula Cream i både kaka och grädde ger en mild nötsmak.

_800px

Grillad sockerkaka med amarulagrädde och röda bär

1 kaka
tid: 1 timme + tid att svalna

3 ägg
1 dl råsocker
1,5 dl strösocker
50 gram smör
1 dl Amarula Cream
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
rivet skal från 1/2 citron
3 1/2 dl vetemjöl, 210 g
200 gram röda vinbär
lite smält smör att pensla på innan grillning

Annons

Amarulagrädde
3 dl vispgrädde
2 msk Amarula Cream
ev 1/2 tsk vaniljsocker

Garnering
200 g bär, t ex jordgubbar, vinbär, hallon eller andra valfria bär

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, citronskal och salt i en bunke.
2. Smält smöret och tillsätt amarula, ställ åt sidan.
3. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt smörblandningen och rör ihop.
4. Vänd därefter ner torrblandningen med luftiga tag för att behålla så mycket luft i kakan som möjligt. Vänd till sist ner de röda vinbären.
5. Smöra och bröa en sockerkaksform, häll i smeten och grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter. Känn efter med en sticka – den ska inte vara kladdig. Stjälp upp kakan och låt svalna med formen över
6. Amarulagrädde: Vispa grädden tillsammans med amarula och vaniljsocker.
7. Servering: Skär kakan i portionsbitar, pensla lite smält smör på varje sida och grilla ca 1-2 minuter på varje sida. Du kan också rosta skivorna i ugnen eller i stekpanna. Servera genast med amarulagrädden och röda bär.

Fler härliga desserter med bär:

Havresmulpaj med bär

Limezabaione med bär

Kardemumma- och havresmul med bär

 

Läs också

(17)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar