Annons

Annons

Gratinerad pasta med aubergine och italienska ostar

Tänk att få tre av de godaste italienska ostarna i en och samma pastasnäcka – mozzarella, mascarpone och parmesan!

pastagratang-med-aubergine

Recept: Jan-Erik Hagbohm Foto: David Back

Gratinerade pastasnäckor

4 portioner
Tid: 1 timme 10 minuter

ca 12 stora pastasnäckor
1 kula mozzarella, 125 g
125 g mascarpone, italiensk färskost
2 dl riven parmesanost
salt och nymald svartpeppar
1 stor aubergine
1 dl olivolja
4 dl tomatsås, se recept sid 25
Garnering
färska örter, t ex persilja

Annons

Gör så här
1. Koka pastasnäckorna al dente i lättsaltat vatten. Riv mozzarellan och blanda den med mascarpone och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
2. Halvera auberginen och skiva den sedan på längden i cirka 7 mm tunna skivor. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i olja på medelvärme. Salta och peppra. Sätt ugnen på 175°.
4. Häll tomatsåsen i en ugnsform. 5. Fyll pastasnäckorna med ostblandningen, enklast är det att använda en spritspåse.
6. Varva snäckor, med öppningen uppåt, och aubergineskivor i formen. Gratinera mitt i ugnen 40 minuter. Servera gratängen rykande varm.

Fler pastafavoriter

Vegolasagne där ingenting saknas

Gilla Matmagasinet på Facebook

Lyxig skaldjurspasta

Svamppasta

En helt underbar tomatsås

 

Läs också

(8)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar