Annons

Annons

Gör egen pesto på grönkål

En riktigt god och somrig pesto som är god till färskpotatis, pasta och alla slags charkuterier.

Recept: Peter Norman Foto: Svegro

Recept: Peter Norman
Foto: Svegro

Grönkålspesto

4 portioner (ca 3 dl)
Tid: ca 15 minuter

50 g valnötter
1-2 vitlöksklyftor, skalade
½ tsk flingsalt
3 krukor grönkål, skurna
1-2 msk färskpressad citronsaft
50 g västerbottensost, riven
4 msk olivolja
flingsalt
nymald svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Stöt valnötterna till en smet i en mortel. Tillsätt vitlök och flingsalt och mortla samman.
2. Lägg i grönkålen och fortsätt att mortla. Blanda ner 1 msk citronsaft och ost och mortla samman.
3. Rör ner oljan och smaka av med flingsalt, peppar och eventuellt mer citronsaft. Alternativt kör allt i mixer och droppa i oljan på slutet.

Fler goda recept på pesto

Pesto med ramslök och mandel

Gilla Matmagasinet på Facebook

Pesto med mandel och västerbotten

 

Läs också

(139)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar