Annons

Annons

Gör egen pesto på grönkål

En riktigt god och somrig pesto som är god till färskpotatis, pasta och alla slags charkuterier.

Recept: Peter Norman Foto: Svegro

Recept: Peter Norman
Foto: Svegro

Grönkålspesto

4 portioner (ca 3 dl)
Tid: ca 15 minuter

50 g valnötter
1-2 vitlöksklyftor, skalade
½ tsk flingsalt
3 krukor grönkål, skurna
1-2 msk färskpressad citronsaft
50 g västerbottensost, riven
4 msk olivolja
flingsalt
nymald svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Stöt valnötterna till en smet i en mortel. Tillsätt vitlök och flingsalt och mortla samman.
2. Lägg i grönkålen och fortsätt att mortla. Blanda ner 1 msk citronsaft och ost och mortla samman.
3. Rör ner oljan och smaka av med flingsalt, peppar och eventuellt mer citronsaft. Alternativt kör allt i mixer och droppa i oljan på slutet.

Fler goda recept på pesto

Pesto med ramslök och mandel

Pesto med mandel och västerbotten

 

Läs också

(139)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar