Annons

Annons

Snabbfixade chokladskedar

11 november infaller Chokladens dag. Då, men också alla andra dagar på året, kan du fresta med extra festlig varm choklad.

Chokladklubborna går snabbt och enkelt att fixa, kanske redan ikväll?

Chokladskedar

Ca 15 stycken

100 g choklad av valfri sort och smaksättning
ev whisky, cognac eller Baileys för smaksättning
ca 2 dl mjölk per kopp

Garnering
15 st träpinnar eller skedar
minimarshmallows till dekoration
lättvispad grädde

Annons

Gör så här

1. Temperera chokladen.

2. Häll upp den smälta chokladen i små formar, till exempel ischokladformar. Spetsa eventuellt med lite whisky, cognac eller Baileys.

3. När chokladen börjat stelna, stick ner en sked i varje form, dekorera med minimarshmallows och låt chokladen stelna helt.

4. Värm mjölken, häll upp den i koppar och servera.

5. Ta bort formarna och låt en chokladsked smälta i varje kopp. Rör runt och toppa med lite lättvispad grädde.

 

Läs också

(11)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar