Annons

Annons

Fräsch och lättlagad lördagslunch med rödbetor

Använd gärna plasthandskar när du skalar rödbetorna, så slipper du få röda händer. Hoppa över baconet för en vegetarisk rätt. Snabbt, enkelt, lyxigt!

Foto: Carin Pålsson

Gnocchisallad med rödbetor

4 portioner
Tid: 20 minuter

6 små färska rödbetor
1 paket bacon, 140 g
1 påse färsk gnocchi, 500 g
2 msk smör
1 påse babyspenat, 70 g
salt och nymald svartpeppar
1 dl valnötter, 50 g
100 g chèvre

Annons

Gör så här
1. Koka rödbetorna cirka 15 minuter tills de är mjuka. Gnid av skalet under rinnande vatten och halvera rödbetorna.
2. Strimla och knaperstek baconet. Ställ åt sidan.
3. Stek gnocchin i smör 5 minuter tills den har fått färg. Blanda ner ¾ av spenaten, spara resten till servering. Salta och peppra. Tillsätt rödbetorna.
4. Strö över baconet, resten av spenaten, valnötter och smulad getost.

Fler goda recept med rödbetor:

Rödbetsbulgur med ugnsbakade isterband

Rödbetscarpaccio med getost

Bulgursallad med rödbetor och kapris

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


 


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar