Annons

Annons

Fullkornspasta med grönkål, chili och pancetta

En snabb och enkel pastarätt med massor av smak. Hittar du inte pancetta kan du använda bacon eller rökt fläsk, det går precis lika bra.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Fullkornspasta med grönkål, chili och pancetta

G L
4 portioner
Tid: 30 minuter

400 g fullkornspasta, t ex fussili  G
200 g pancetta eller bacon
olja till stekning
2 schalottenlökar
1 färsk röd chili
300 g grön- eller svartkål
1½ dl vispgrädde L
finrivet skal av ½ citron
salt och nymald svartpeppar
Tillbehör
finriven parmesanost

Annons

Gör så här
1. Koka pastan enligt förpackningen och håll den sedan varm i grytan.
2. Skär pancetta i små tärningar. Hetta upp en panna med lite olja och stek tills det är knaprigt. Lägg det på ett fettsugande papper.
3. Skala schalottenlökarna och hacka dem fint. Halvera chilin och ta bort kärnorna. Hacka chilin fint. Skölj och ansa kålen. Ta bort den grova stjälken och hacka kålen mycket fint med en vass kniv.
4. Hetta upp en stor stekpanna med olja och stek först löken ett par minuter. Tillsätt chili och grönkål och stek vidare på medelvärme tills kålen mjuknar. Tillsätt pancetta, grädde och citronskal, skruva upp värmen och låt det koka ihop några minuter.
5. Häll såsen över den kokta pastan i grytan och låt alltsammans bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Strö över finriven parmesanost.

 

Mer pasta:

Lyxig skaldjurspasta

Långkokad köttfärssås

Krämig och enkel tonfiskpasta

 

 

 

Läs också

(8)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar