Annons

Annons

Fryst lingontårta med maränger

Lika vacker som god blir den frysta lingontårtan med pyttesmå italienska maränger. Perfekt dessert som du kan ha klar i frysen långt i förväg.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark
Foto: Ulrika Pousette

Lingontårta med marängdroppar

G L

8 bitar
Tid: 30 minuter + 4 timmar i frys
8 digestivekex GL
50 g smör L
1 tsk kanel
Lingonparfait
200 g lingon, från frys går bra
1 dl + 3 msk strösocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde L
2 dl marängdroppar
garnering
marängdroppar
lingon

Annons

Gör så här
1. Botten: Finfördela kexen till smulor i mortel. Smält smöret, blanda ner smulorna och kanel. Kläm fast ett papper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 20 cm i diameter, och tryck ut smulorna. Ställ i kyl.
2. Lingonparfait: Mosa lingonen med 1 dl socker, gärna med potatisstöt eller gaffel. Rör tills sockret smält.
3. Vispa äggulorna med 3 msk socker till ljust skum. Tillsätt de rårörda lingonen. Vispa grädden och vänd ner den. Vänd till sist ner marängerna och häll smeten i formen. Frys minst 4 timmar.
4. Låt tårtan stå i kylen 30 minuter innan den ska serveras. Lossa kanten och garnera med minimaränger och lingon.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

Mer gott med lingon:

Mandelmousse med lingon

Läskande lingontårta

Lingondricka

 

Läs också

(169)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar