Annons

Annons

Fryst lime- och kokospaj i glas

Perfekt att ha desserten klar i portionsformar i frysen, bara att servera när sötsuget kommer smygandes.

Foto: Eva Hildén Smith

Lime- och kokospaj

G
ca 8 stycken

Tid: 15 minuter + 5 timmar i frys

8 digestivekex G
3 limer, finrivet skal av 1 och saften av alla 3
1 burk söt kondenserad mjölk, ca 400 g
3 dl vispgrädde

Mangosås
½ mogen mango
saft av ½–1 lime
1½ msk florsocker

Annons

Garnering
ananasskivor
grova rostade kokoschips, finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker och hälsokostbutiker

Gör så här
1. Smula kexen i en mortel.
2. Blanda limeskal och limesaft med den kondenserade mjölken. Vispa grädden och blanda med limeblandningen.
3. Varva smulor och fyllning i portionsglas, låt stå i frysen minst 5 timmar.
4. Skala mangon och skär fruktköttet i bitar och mixa tillsammans med limesaft och florsocker. Ringla mangosåsen över pajerna. Garnera med ananas och kokos.

Här hittar du allt du behöver till tacofesten:

Guacamole 

Pulled pork och salsa

Cocktails och fajitapopcorn

Räksalsa med mango

Hemgjord picklad jalapeño och bönröra

Vetetortillas 

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar