Annons

Annons

Frukostbiscotti

Skorpor bakade utan smör och med nötter och frön – goda till kaffet eller smoothien men också att krossa över fil eller yoghurt.

Foto: Anette Nilsson

Frukostbiscotti

L
ca 35 stycken

Tid: 50 minuter

3 ägg
½ dl rörsocker
1 dl hasselnötskärnor
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl blå vallmofrön
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Gör så här
1.
 Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker ljust och poröst.
2. Hacka nötkärnorna grovt. Tillsätt nötkärnor och frön till äggsmeten. Sikta ner bakpulvret och vetemjölet och rör försiktigt samman till en något kladdig deg.
3. Klicka ut degen till två längder på en plåt med bakplåtspapper. Längderna ska vara lika långa som plåten. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter.
4. Skär de nygräddade längderna i sneda, smala snittar. Lägg sedan tillbaka dem på plåten med snittytan upp.
5. Rosta skorporna mitt i ugnen 8–10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna eftertorka en stund med ugnsluckan på glänt.

Mer gott till frukost:

Starta dagen med kalljästa frukostbullar

Annons

Godaste helgfrukosten

Smoothiebowl som boostar energin

Mauds små kardemummaskorpor

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar