Annons

Annons

Frittata

En frittata kan varieras i det oändliga, med färgglada ingredienser, olika sorters ostar och färska örter. Använd fantasin och ta vad som finns hemma.

Foto: David Back

Frittata

Tid: 40 minuter  

9 ägg, gärna ekologiska
1 dl mjölk
½ tsk salt
1 stor rödlök
3 potatisar, kokta
200 g getost på rulle
1 msk olivolja till stekning
2 msk pesto + 1 msk olivolja
Garnering
soltorkade tomater, skurna i bitar
färsk basilika

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ihop ägg, mjölk och salt i en skål.
2. Skala löken och hacka den. Skär potatisen i klyftor. Skiva getosten.
3. Stek löken i olja på medelvärme i en traktörpanna eller stor stekpanna tills den mjuknar. Lägg i potatisen och låt den steka med en kort stund.
4. Sänk värmen och häll äggsmeten i pannan. Rör försiktigt runt i frittatan några gånger så att smeten rinner ner ordentligt.
5. Lägg getostskivorna på frittatan. Späd peston med olivolja och ringla över.
6. Ställ pannan mitt i ugnen och grädda frittatan tills äggblandningen stannat och fått fin färg, 5–10 minuter.
7. Garnera med soltorkad tomat och färska basilikablad strax före servering.

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar