Annons

Annons

Frasigt värre med pankopanerad kyckling

Panera kycklingen i panko, ett sorts asiatiskt ströbröd som blir väldigt frasigt och fint när du vänder maten i det. Du kan också göra eget av rivet torrt bröd eller använda vanligt ströbröd.

Recept: Camilla Zarah Lawes
Foto: Line Falck

Panerad kyckling med stekt potatis och tomatsallad

G L
 4 portioner
Tid: 35 minuter + 30 minuter i ugn

4 kycklingbröstfiléer
salt
nymald svartpeppar
1 ägg, söndervispat
2 dl pankoströbröd eller annat ströbröd G L
30 g smör till stekning L
2 msk olivolja till stekning

Annons

Stekt potatis
700 g färskpotatis
1 msk olivolja
flingsalt

Basilikamajonnäs
¼ kruka basilikablad
2 dl majonnäs

Gilla Matmagasinet på Facebook

Tomatsallad
700 g små tomater, gärna röda och gula
olivolja
salt
nymald svartpeppar
10 basilikablad

Till servering
1 citron
några msk riven pepparrot
ev 4 sardeller

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180°. Skölj potatisarna och skär dem i tunna skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja och salta. Stek dem mitt i ugnen cirka 30 minuter tills de fått fin färg.
2. Salta och peppra kycklingfiléerna och vänd dem i söndervispat ägg och sedan i ströbröd. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek dem runt om tills de fått fin färg, låt dem sedan steka färdigt i ugnen 15–20 minuter tills de är genomstekta och innertemperaturen är 68°.
3. Basilikamajonnäs: Hacka basilikabladen fint och blanda dem med majonnäsen.
4. Tomatsallad: Skär tomaterna i båtar och häll över lite olivolja, krydda med salt och peppar och strö över basilikablad.
5. Servering: Skär citronen i skivor och lägg dem på på schnitzlarna och strö på pepparrot och lägg eventuellt på en sardell. Servera direkt tillsammans med potatisen, tomatsallad och basilikamajonnäs.

Andra goda kycklingrecept:

10 x kycklingrätter för alla tillfällen

Allt-i-ett-middag med kyckling och chorizo

Marinerade kycklingspett till middag

 

Läs också

(23)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar