Annons

Annons

Frasiga zucchiniplättar

Matiga plättar som, om du vill, kan steka i förväg. Sedan kan de serveras kalla eller värmas under folie i ugnen.

squashplattar

Recept: Margarete Yesil Foto: Ulrika Pousette

Zucchiniplättar

L

ca 35 plättar
Tid: 50 minuter + 20 minuter

1 kg zucchini
1 tsk salt
1 gul lök
1 ägg
3 dl persilja, dill och färsk mynta
½ tsk nymald svartpeppar
3 dl vetemjöl
olivolja till stekning

Annons

Gör så här
1. Grovriv squashen och lägg den i ett durkslag. Strö på salt, rör om och låt stå minst 20 minuter. Pressa bort överflödig vätska.
2. Finhacka löken och blanda med avrunnen squash, ägg, hackade örter, peppar och vetemjöl.
3. Hetta upp olja i en stekpanna, gärna med beläggning, och gör plättar av 1–2 msk squashröra och stek tills de är gyllenbruna på båda sidor. Lägg dem på hushållspapper så att överflödig olja kan rinna av.

Goda mezerätter till plättarna

Frasiga ostrullar med fetaost

Aubergine i tomatsås

 

Läs också

(111)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar