Annons

Annons

Frasiga veganska kikärtspannkakor

Kikärtsmjöl är väldigt gott och mycket användbart i vegansk matlagning. Tänk dock på att använda mjöl på råa, och inte kokta, bönor – se efter på förpackningen. Ett märke med bra mjöl är Biofood.

Recept: Maximillian Lundin Foto: Linus Hallgren

Recept: Maximillian Lundin
Foto: Linus Hallgren

Kikärtspannkaka med fänkålstopping

G L
4 förrätts- eller 2 huvudrättsportioner
Tid: 45 minuter + 1 timmes svälltid

250 g kikärtsmjöl
5 dl vatten
¾ msk citronsaft
½ tsk salt
½ msk olivolja
kokos- eller olivolja till stekning

Annons

Fänkålstopping
1 tsk hel kardemumma (kan uteslutas)
½ tsk hel spiskummin
1 tsk färsk ingefära
skal och saft från 1 citron
½ färsk fänkål, finhackad
1 rödlök, finhackad
olivolja

Gilla Matmagasinet på Facebook

Tillbehör
2 avokador

Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till pannkakssmeten. Låt det stå 1 timme i kylskåp för att svälla.
2. Fänkålstopping: Mixa kardemumma, spiskummin, ingefära och citronskal och -saft. Fräs grönsakerna i lite olja tills de är mjuka. Tillsätt kryddningen och fräs ytterligare 4–5 minuter på låg värme. Ställ åt sidan.
3. Sätt ugnen på 100°. Hetta upp kokos­olja i en stekpanna och stek tunna, ganska små pannkakor på medelhög värme, cirka 1 minut på varje sida. Ställ in pannkakorna på ett ugns­fat i ugnen allteftersom de blir klara, så håller de sig varma.
4. Skär avokadon i bitar.
5. Servera pannkakorna rykande varma med avokado och fänkålstopping.

Fler goda veganska recept:

Palsternackspasta med tomatsås

Crêpes med majs- och apelsingrit

Linssallad

Rice’n’bean burger med sötpotatispuré och valnötspesto

Polentapudding med chiavinägrett

Provensalsk gryta med svart tomatris och cashewdipp

Läs också:

Maximillian Lundin: Därför blev jag vegan

 

Läs också

(28)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar