Annons

Annons

Frasiga salta smördegssnurror

Små goda snurror, perfekta som tilltugg till ett glas mousserande eller stilla vin, eller varför inte till torr sherry! De är superlätta att göra och kan förberedas i god tid, och sedan är det bara att grädda dem strax innan gästerna ska komma. De är allra godast när de är nygräddade.

Recept och bild: All over press

Recept och bild: All over press

Salta snurror med oliver och skinka

GL
25 snurror
Tid: ca 15 minuter + 15 minuter i ugn

1 rulle kyld smördeg, 250 g GL
1 liten burk röd pesto
100 g lufttorkad skinka, tunt skivad
½ dl finhackade gröna oliver
2 dl finriven parmesanost
1 litet ägg till pensling

Annons

Gör så här
1. Rulla ut degen och bred på ett tunt lager pesto nästan ut till kanterna.
2. Fördela skinkskivorna över och strö på oliver och det mesta av osten.
3. Pensla kanterna med ägg. Rulla ihop från långsidan till en fast rulle. Skär rullen i tunna skivor och lägg dem på plåt med bakpapper. Strö resten av osten ovanpå.
4. Grädda på nedersta falsen 15–20 minuter tills snurrorna fått fin färg och är spröda.

Fler goda tilltugg

Saftiga smördegsflan med tomater

Till fördrinken – snittar med gravad lax och ricottaröra

Saltrostade sötmandlar

Parmesanknappar

 

Save

Save

Läs också

(78)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar