Annons

Fräsch vattenmelonsallad med fetaost

Vattenmelon och fetaost är supergott tillsammans med grillad mat med sälta och hetta.

Receore: Elisabeth Johansson Foto: Susanna Blåvarg

Vattenmelonsallad med fetaost

G L
6 portioner

Tid: 20 minuter

100 g sockerärter
1 påse riven blandad sallad, 225 g
¼ vattenmelon
150 g fetaost L
½ rödlök
1 dl kalamataoliver
shisokrasse eller färsk oregano
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
½ tsk torkad oregano

Annons

Gör så här
1.Strimla sockerärterna och blanda med salladen. Lägg det i en stor skål.

2.Skär melonbiten i två klyftor och skiva upp klyftorna i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna i skålen. Smula över feta­osten.

3.Skiva rödlöken tunt, gärna med hjälp av en mandolin. Strö skivorna över salladen. Lägg på oliver och klipp över shisokrasse eller färsk oregano.

4.Blanda balsamvinäger, olivolja och torkad oregano. Droppa dressingen över salladen och strö över flingsalt och svartpeppar.

Fler härliga recept tillgrillkvällen:

Sparris- och long beans-baconrullar

Marinerad biff med hasselbacksrödbetor

Grillad entrecôte

Jordgubbstarte med vaniljkräm

Lemonad

 

Läs också

(26)


Fler recept här



GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar